les17 scaled e1703625418925

Protože do krajského kola postoupily všechny tři hlídky našich mladých hasičů, rozhodli jsme se, že zařídíme autobus a pojedeme všichni dohromady. A udělali jsme dobře. Cestou bylo opravdu veselo. Ostatně jako vždycky…

Počasí nakonec celkem přálo. Bylo chladno, ale nepršelo. Postavili jsme si stan a zaregistrovali se. A po nástupu jsme čekali, až na nás přijde řada.

Nejprve běžel dorost. My měli smíšený dorost. O. Vošahlík, N. Dvořáková, T. Jůza, R. Dvořáková a P. Ottová podali dobrý výkon. Azimut pro ně byl hračkou. Některé týmy s ním ale problém měly. Je vidět, že trénink se vyplatil. Bohužel se ale nevyvarovali několika chyb, a tak obsadili celkové 4. místo.

Starší běželi ve složení V. Kortan, L. Jůza, Š. Kortan, D. Pánek a J. Jůza. Drobná chyba v uzlování a několik netrefených ran je dostaly na 6. místo.

Mladší sice skončili předposlední (tedy 13.), ale před jejich výkonem „smekl“ nejeden přihlížející. Chválila je i republiková rozhodčí… A co se vlastně stalo? Mladší vyběhli ve složení D. Schmeller, A. Vošahlík, O. Kortan, M. Pánková a A. Pytáková. Děti absolvovaly všechna stanoviště. Po posledním stanovišti přehlédly fáborek a trochu zabloudily. Avšak chybu si uvědomily rychle a vrátily se zpátky a trasu našly. Ale Adélka špatně šlápla a nemohla pak chodit. Tak Toník s Domčou zvažovali, jestli využijí stoličku z rukou, aby Adélku donesli do cíle. Došli k závěru, že rychlejší a bezpečnější bude, když ji odnesou do cíle na zádech. Tak ji na střídačku nesli nějakých 500 m až do cíle!

Všichni soutěžící dostali mimo jiné koláče. Pak jsme se ještě vyfotili u sochy Jana Žižky z Trocnova a vyrazili jsme domů…

flower